Απόφαση ΔΣ 20 Δεκεμβρίου 2021

Συνάδελφοι/σες
Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής στις 19/11/2021 δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε!
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΜΔΥΔΑΣ τέθηκε ένσταση απαρτίας με αποτέλεσμα να  διακοπούν οι διαδικασίες χωρίς προκήρυξη εκλογών και χωρίς έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού. Οι συνάδελφοι/σες που παρευρέθησαν δια ζώσης στη συνέλευση, σύμφωνα με τα στοιχεία ανέρχονταν σε 200, ενώ αυτοί που την παρακολούθησαν διαδικτυακά σε 30 Υπενθυμίζουμε ότι και σε προηγούμενες εκλοαπολογιστικές συνελεύσεις οι παρόντες ανέρχονταν μέχρι και σε 300 συναδέλφους και κανείς δεν είχε θέσει θέμα απαρτίας.

Εν μέσω πανδημίας, σε μια δύσκολη ημέρα (με στάση εργασίας σε ΜΜΜ και βροχή) και στο πέρας της διαδικασίας, καθώς ψηφιζόταν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, τέθηκε από συνάδελφο, στέλεχος της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας θέμα απαρτίας το οποίο, τελικά, απέσυρε. Αμέσως μετά έτερος συνάδελφος εκλεγείς με την ΔΚΜ στο ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής κατέθεσε ένσταση απαρτίας χωρίς καν να τοποθετηθεί.
Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της 19ης Νοέμβρη 2021, πραγματοποιήθηκε κατόπιν απόφασης του ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, λόγω της λήξης της θητείας του σημερινού Δ.Σ., έτσι ώστε στη συνέχεια να προκηρυχτούν σύμφωνα και με το καταστατικό μας εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης.
Στην συνέλευση αποδείχτηκε ότι μπορούν να πραγματοποιούνται συλλογικές διαδικασίες, τηρώντας με συνέπεια τα υγειονομικά μέτρα προστασίας των συναδέλφων.
Θέλουμε ως Διοικητικό Συμβούλιο να τονίσουμε προς όλους τους συναδέλφους/σες πως σχεδόν 3 χρόνια τώρα που διαρκεί η θητεία μας, με κόπο κι αμοιβαίες υποχωρήσεις υπερασπιστήκαμε μια ενωτική πορεία προς όφελος του κλάδου μας. Τη μαχητική αυτή πορεία της ΕΜΔΥΔΑΣ οφείλουμε να την υπερασπιστούμε, για να συνεχίσει να παράγει μικρά ή μεγάλα αποτελέσματα.

Είναι ευθύνη όλων μας να δηλώνουμε εμπράκτως την παρουσία μας στις συλλογικές δράσεις, στις γενικές συνελεύσεις, στις εκλογές, στις κινητοποιήσεις, ώστε να συνεχιστεί η αυτόνομη, παρεμβατική και διεκδικητική πορεία της.
Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά, στην επόμενη εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής όταν αυτή ανακοινωθεί.

Μέχρι τότε το Δ.Σ. θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την μαζικοποίηση ενίσχυση και προάσπιση των συλλογικών διαδικασιών με περιοδείες και ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς.
Μόνο η μαζική παρουσία και συμμετοχή μας θα εξασφαλίσει ότι η δράση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής θα συνεχιστεί με δυναμικότητα, μαχητική – διεκδικητική διάθεση και δεν θα μετατραπεί σε ένα ανίσχυρο σύλλογο σφραγίδα, εφαλτήριο για προσωπικές πολιτικές ή υπηρεσιακές καριέρες

Απόφαση